dinsdag 22 januari 2008

Antwoorden aan Lua Brisa huurders 2008

We krijgen veel vragen over de verhuur van Lua Brisa. Daarom hier wat eerste informatie.

Lua Brisa is een klein estate op de grens van het vissersplaatsje Caponga en Aguas Belas. Het ligt ongeveer 65 km van Fortaleza, wij rekenen ca 45 minuten met de auto. Lua Brisa bestaat uit een hoofdhuis (met 2 slaapkamers) en een apart gebouwtje van twee etages met 4 slaapkamers. Er is accomodatie voor 12 personen. De kamers in het bijgebouw kunnen vergroot worden tot suites. Dan ontstaat een ruime etage met een apart zit- en slaapgedeelte voor een tot vier personen. Er is een binnenplaats met een buitenkeuken voor ontbijt, lunch, of bbq. En nog een kleine buitenkeuken met bar aan de zijkant. Er is een garage op het ommuurde terrein voor meerdere auto's. Het zwembad van 11 bij 5 meter ligt tussen het hoofdhuis en de zee. Je loopt zo uit je deur het strand op. Je hebt vanaf veel plaatsen schitterend uitzicht op de oceaan. Doel van Lua Brisa is haar bezoekers een geweldige tijd in tropisch Brazilie te bezorgen.

Als je Lua Brisa huurt heb je de beschikking over het geheel, we verhuren liever geen losse stukjes. Je krijgt de beschikking over een Brazliaanse pre-paid gsm, de Brasophone. Daarin staan handige nummers zoals die van TAP, van Fortaleza Airport, van Marcinho onze masseur en van Peter Marsman, onze steun en toeverlaat daar, die ook op veel van jullie vragen het goede antwoord weet. Er is een huismeester, caseiro, op het terrein die de tuin en het zwembad verzorgt. Met klein onderhoud helpt hij graag. Koken en schoonmaak zijn inclusief. Cilda is onze super kok. Grote boodschappen doe je zelf. Kleine boodschappen haalt Cilda.

Twee jaar geleden (begin 2006) hebben we dit strandhuis gekocht. Na twee jaar bouwen en verbouwen is het af. We hebben geprobeerd de oude ziel te bewaren en nieuwe ruimte, licht en comfort toe te voegen. We zijn zelf blij en trots met het resultaat. De standaard is voor Brazilie erg hoog. Er zijn nieuwe bedden met echt goede matrassen, warm- en koud stromend water, meerdere zitjes, een modern fornuis, een grote koelkast en een aparte vriezer, 6 ligbedden met kussens voor buiten, op het deck is een tafel voor 8, binnen is een tafel met 12 zitplaatsen. Er is een TV met ontzettend veel zenders, een CD speler, en een DVD speler. We hebben nog geen wifi, maar in het dorp kun je in het internet cafe terecht voor 80 eurocent per uur...

Je zult merken dat Brazilianen onwaarschijnlijk lief en aardig zijn. Op en rond Lua Brisa lopen mensen rond die je graag helpen een fijne tijd te hebben. Zij regelen vervoer, zijn je chauffeur, zorgen voor verse kreeft (vraag Cilda naar haar recept), helpen met een tochtje in de bergen, de buggy tocht ( a must do), een lesje kite surfen (met dank aan Lucas) en al die heerlijke dingen meer.

Tot zover. Jullie vragen kun je kwijt aan Robert Verhoeve via robert@rkwadraat.com.

Geen opmerkingen: